Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/rugenlan/domains/rugen.be/public_html/wp-content/plugins/chimpy/chimpy.php on line 133
/bezienswaardigheden/jasmund-national-park.html Jasmund National Park

Jasmund National Park


Notice: get_currentuserinfo is verouderd sinds versie4.5.0! Gebruik in plaats daarvan wp_get_current_user(). in /home/rugenlan/domains/rugen.be/public_html/wp-includes/functions.php on line 3893

Om de krijtrotsen in het Jasmund national Park te beschermen is in de 1920 het een beschermd natuurgebied geworden, pas in 1990 is het  opgenomen in het nationale parken programma.

Hoewel Jasmund National Park vooral bekend is om de krijtrotsen en in het bijzonder over de Konigsstuhl. Toch is Jasmund National park is met 320.000 bezoekers het beste bezochte Nationale Park van Duitsland.

De geschiedenis van dit gebied dateert uit 1880, toen er ivm de bewondering van de krijtrotsen een houten schuur werd gebouwd om in te kunnen overnachten. Dit gebouw is na een brand herbouwd als hotel met steen en is nog steeds te vinden op Rugen.

De grote parkeerplaats is ongeveer 3 kilometer van de de Konigsstuhl, de Konigsstuhl is via een gehandicapt vriendelijk pad te bewandelen.

Fotos van Nationaal park Jasmund