Naturerbe Zentrum Rügen / Baumwipfelpfad

naturerbe zentrum ruegenDe mooiste zonsopgang kun je meemaken wanneer je vroeg opstaat en naar het Heritage Centrum van Rügen gaat. Langs het Baumwipfelpfad kun je heerlijk wandelen. Speciaal in de zomermaanden worden wandelingen in de vroege morgen georganiseerd voor mensen die de zon willen zien opkomen in dit prachtige natuurgebied. Vanuit heel Europa komen toeristen naar Rügen, speciaal voor het maken van mooie wandelingen, want de omgeving van het Naturerbezentrum is daar bij uitstek geschikt voor. Je beleeft de natuur hier van heel dichtbij.

Wandelen met een gids

Je kunt het Baumwipfelpfad op eigen gelegenheid verkennen, maar het is ook mogelijk om de wandeling te maken onder leiding van een gids. De begeleide wandeling voert langs de vuursteenvelden of door de prachtige bossen. Nergens anders kun je de natuur van zo dichtbij beleven als hier. De flora en fauna van dit gebied zijn schitterend. Hobby fotografen kunnen hier ook zeker hun hart ophalen. Op het wandelpad vind je ook de uitzichttoren, die om een boom heen is gebouwd. Bij mooi weer kun je vanaf het hoge uitzichtpunt kilometers ver kijken en prachtige foto’s maken van de omgeving. Na de wandeling kun je nog de vaste tentoonstelling bezoeken en de wissel tentoonstelling die in het centrum te bezichtigen zijn.

De openingstijden van het Naturerbezentrum

Het natuurcentrum is het gehele jaar door geopend, met uitzondering van een tweetal korte periodes tijdens de winter. Het centrum gaat om half tien open, afhankelijk van het seizoen is het centrum geopend tot 16.30 uur in de winter en tot 19.30 uur tijdens de zomermaanden. De toegang bedraagt 10 euro voor een volwassene en 8 euro voor een kind tot 15 jaar. Een begeleide wandeling kost 3 euro per persoon extra. De wandelingen duren van anderhalf tot drie uur.