Schloss Spyker

Schloss Spyker stamt uit de “Zweedse tijd”, het werd gebouwd tussen 1570 en 1595. Het werd geschonken door de Zweedse Koningin Christina aan Maarschalk Carl Gustav Graf von Wrangel voor zijn bewezen diensten in de dertigjarige oorlog. Na die oorlog behoorde dit deel van Duitland toe aan Zweden. Aanvankelijk was het een burcht met een slotgracht, in de jaren nadat Maarschalk Von Wrangel het Schloss beheerder werd het omgebouwd naar zijn huidige vorm en werd het gebouw rood geschilderd, wat tot op de dag van vandaag nog steeds zo is. Toen de Graaf in 1676 stierf liet hij het Schloss na aan zijn dochter. Toen ook die overleed kwam het via haar zuster, die getrouwd was met de Zweedse adellijke familie Brahe. Uiteindelijk kwam het Schloss  in 1817 in het bezit van de Duitse Prins Wilhelm Malte zur Putbus.

 Schloss Spyker Mooi wandelgebied rond het Schloss

Het Schloss heeft vier karakteristieke ronde torens en is in de wijde omgeving te zien. De omgeving van het Schloss is zeer geschikt als wandelgebied. Het Schloss ligt aan het gelijknamige Spykermeer en het beschermd natuurgebied Jasmunder Boden. Het Schloss is sinds 2006 in het bezit van de huidige eigenaar. Het Schloss Spyker is al vele decennia in gSchloss Spykerebruik als hotel en restaurant. De huidige eigenaar realiseerde daarnaast ook tentoonstellingsruimte en een theater waar regelmatig voorstellingen worden gegeven.

Mooie locatie om te logeren

Behalve als bezienswaardigheid is Schloss Spyker een hotel met comfortabele kamers. Het wordt ook gebruikt voor bruiloften en Andere feesten. Het bijbehorende restaurant staat in Putbus en omgeving zeer goed aangeschreven. Voor mensen die van rust en van de natuur houden is dit een ideale locatie. Omdat het eiland Rügen niet groot is, is dit een prima uitvalsbasis om het gehele eiland te bezichtigen tijdens je vakantie.