Schlosspark von Putbus

Het kasteel van Putbus is de voormalige residentie van de Prins van Putbus, die de gelijknamige plaats stichtte in 1810. Het kasteel werd gesloopt in 1962 en sinds in 1964 ook alle resten zijn verwijderd resteren alleen nog de contouren in het park waar het kasteel ooit heeft gestaan. Alleen het terras aan het meer is behouden gebleven. Schlosspark von PutbusHet kasteel werd in de 19e eeuw gebouwd zoals het er uitzag tot aan de sloop. In 1865 brak een grote brand uit, het herstel van de schade duurde bijna 10 jaar. Tijdens de Tweede Wereldoorlog van 1940-1945 werd het kasteel gebruikt ter verdediging tegen de Geallieerden. Na de oorlog werd het kasteel geplunderd en raakte het in verval. In de jaren vijftig van de vorige eeuw werden nog plannen gemaakt voor restauratie maar het ontbrak aan financiële middelen. Daarom werd in 1962 begonnen met de uiteindelijke sloop.

Het Kasteelpark Eén van de mooiste wandelgebieden van Rügen

Het kasteelpark van Rügen is één van de mooiste en meest romantische wandelgebieden van Rügen. Andere bezienswaardigheden zijn de kerk, die aanvankelijk als kapsalon werd gebouwd in de 17e eeuw maar later werd verbouwd tot kerk. Ook de Orangerie is het bezichtigen zeker waard, hier worden tentoonstellingen georganiseerd. In de kasteeltuin vind je ook het mausoleum waar de familie Von Putbus ligt begraven, het is een graf in neogotische stijl. De voormalige stallen van het kasteel zijn ook behouden gebleven. Deze worden vandaag de dag gebruikt voor culturele doeleinden gebruikt.

Gratis toegang in het Kasteelpark

Het kasteelpark is het gehele jaar door gratis te bezoeken. Ongeacht het seizoen kun je er heerlijk wandelen en van de rust genieten. De tentoonstelling in de Orangerie is tegen betaling te bezoeken, evenals de activiteiten in de voormalige stallen.