Lietzow Rugen

Lietzow is een vakantiedorp op het eiland Rügen. Het dorp telt maar 250 inwoners en wordt dus vooral “bevolkt” door toeristen. Lietzow is populair vanwege het zandstrand aan de Oostzee en de uitgebreide bossen waar je heerlijk kunt wandelen. Lietzow ligt op ongeveer 11 kilometer van de plaats Bergen, en je vindt hier heerlijke rust. De omgeving is een Nationaal Park en dus beschermd natuurgebied. Iedereen die van wandelen houdt moet deze streek op Rügen zeker bezoeken. Je vindt er rust en stilte en kunt eindeloos genieten van de natuur en de prachtige omgeving. Daarbij geniet je van ongekende gastvrijheid van de dorpsbewoners.

Verblijf zoals je wilt in Lietzow

Hoewel het dorpje Lietzow maar klein is, vind je er diverse manieren om vakantie te houden op Rügen. Je kunt een plaats reserveren op de camping voor je tent, caravan of camper. Of je boekt een kamer in een Bed&Breakfast (Gästhaus) of in een hotel. Er is genoeg te zien in de omgeving van Lietzow, zoals het kasteeltje Liechtenstein, een exacte kopie van het kasteel dat in de buurt van Reutlingen staat. Het kasteeltje werd ooit door een architect gebouwd die het als vakantiehuis gebruikte. Inmiddels wordt het geheel gerenoveerde kasteeltje als woonhuis gebruikt.

Opgravingen uit de Steentijd en heerlijke wandelingen

Bij opgravingen in de buurt van Lietzow werden bijzondere ontdekkingen gedaan uit de vroege Steentijd. De gevonden gebruiksvoorwerpen zoals pijlpunten en messen, worden in verschillende musea op het eiland Rügen tentoongesteld. Het in 1920 aangelegde Waldpark Semper is ruim 38 hectare groot en biedt bezoekers en wandelaars een prachtig uitzicht op de Jasmund. Beroemd is de Rhododendron Allee waar je in de bloeitijd van deze planten kunt genieten van de bonte kleurenpracht. Na een mooie wandeling in het park kun je heerlijk uitrusten aan de Kaskadenteich.