Stralsund Rugen

Een kijkje in de Hanzestad Stralsund

Stralsund is de Hanzestad van Duitsland. Je kunt vanaf hier eenvoudig met de boot overvaren naar het schiereiland Rugen. Zeker voor de wandel- en fietsliefhebbers is Rugen een schitterende plek. Maar je kunt dit eiland ook bezoeken voor je rust. Je kunt er genieten van bos en natuur, maar ook van de diverse stranden die Rugen rijk is. Ook voor nudisten is Rugen een geschikte ontspanningsplek, vanwege de speciale campings en stranden die uitsluitend door nudisten gebruikt mogen worden.

Stralsund en haar historie

Stralsund_Alter_Markt_Abend_Stralsund heeft nog diverse kerken uit het einde van de middeleeuwen. Je herkent de bakstenen kerken aan hun gotische kerkarchitectuur. Het Zweedse regeringspaleis laat je terug gaan in de tijd waarin deze stad in de 17e en 18e eeuw onder Zweeds bewind stond. Zeker een bezoek waard is het op het haveneiland gelegen Ozeaneum, waar je een boeiende onderwaterreis kunt maken. Dit gebouw is met zijn moderne architectuur een groot contrast met de rest van de gebouwen in deze stad.

Stralsund bezienswaardigheden

  • Ozeaneum
  • Gorch Fock
  • Danholm
  • Stralsund Theatre

Stralsund Hotels

Verblijf in één van de vele hotels die deze stad te bieden heeft en bezichtig van daaruit deze historische Hanzestad en het aangrenzende schiereiland Rugen. Voordat je een hotel boekt, kun je verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Heb je een keuze gemaakt dan kun je eenvoudig online boeken.

 

Stralsund Rugen op de kaart

Hieronder staat de exacte locatie van Stralsund op de kaart!

[map zoom=”10″ type=”hybrid” traffic=”1″ weather=”1″ clouds=”1″] [pin center=”1″]Stralsund, rugen[/pin] [/map]